mandag 23. april 2012

Google earth


Digitale kart, deling og samarbeid var temaet for siste samling i DKL 102 studiet. Oppgaven vi fikk var å lage et undervisningsopplegg der vi skulle bruke Google Earth som verktøy, læremiddel og inspirasjon.

Vi tok utgangspunkt i læreplanens mål for 7.trinn, som sier at en skal kunne planlegge og organisere en reise til europa eller en annen plass i verden.
Det første vi gjorde var å laste ned Google earth på maskinen. Deretter laget vi et undervisningsopplegg, som tilfredsstilte målet som nevnt tidligere.
Vi tenker oss at elevene setter opp en rundreise i europa, med ulike destinasjoner. Disse velger eleven fritt selv. Man kan innhente priser for reisen, overnattingsmuligheter, severdigheter på de ulike destinasjonene, matopplevelser og hvordan man lettest kan forflytte seg rundt på de ulike destinasjonene.

I forbindelse med rundreisen, brukte vi Google earth, og la inn destinasjonene, slik at vi fikk rundreisen vist i sin helhet. Man kunne også legge inn relevante opplysninger om de ulike plassene, slik at når en klikker på den ene destinasjonen, kan man høre om ulike severdigheter, antall innbyggere, og stort sett det en ønsker å fortelle om plassen.

Man kunne også legge inn bilder fra stedene, og detaljer fra bilder kan skrives som tekst under bildet.

Dette ble da organisert av gruppen vår, og vi hadde framføring av resultatet foran veileder, og de andre gruppene.

For elevene kan dette være nyttig å lære, dersom de for eksempel planlegger en klassetur eller ferietur. Man kan kan også lage reisebudsjett i et regneark og dermed ha både kart og budsjett lett tilgjengelig før og under en reise. 
Beskrivelse: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkvknm5fnpdx5kBL0luSYYONTli_fMfW_w4CNjfYsNyEqI-k5emUU5dQqlWZ9wsSgV8y5JBu8w0iMjUM0duMDsaVf20pDQSufuYPn4yNLiwDhyphenhyphenujBPHtVTXm3UZhO5lJTejnacctaYTBQ/s200/earth_logo_large.jpg

1 kommentar:

  1. Kunne gjerne tenkt meg at du skreiv meir om selve opplevelsen av å bruke google earth. Men det virker som et godt undervisningsopplegg.

    SvarSlett