mandag 28. mai 2012

Bloggkommentarer DKL 102


Sammrnsatte tekster

Heilt enig med Susanne. Dette var en artig og lærerik samling. Synes vi fikk til en fin filmsnutt, som kan være lærerik og informativ for yngre elever. Artig å kunne arbeide på en litt alternativ måte, noe som også kan bidra til økt motivasjon i timene.

Digital arena
Fint innlegg, der du tar opp et viktig tema. Hvor mye kan egentlig teknologien overta? Eksempelvis kan vi erstatte en del av lærebøkene, med programvare for faget. Er det veien å gå? Enig med Synnøve i at jeg aldri tror teknologien kan utkonkurrere oss lærere, men vi kan bli flinkere til å utnytte ny teknologi. Der kan man samarbeide godt med elevene, for ofte har mange av elevene god digital kompetanse.

Google earth
Dette var en artig og spennende øving, hvor vi lærte hvordan vi kunne bruke Google earth på ulike måter. Synes du beskriver bruksmuligheten på en grei måte. Finnes nok enda flere muligtedeeeter, men tidsnød for utarbeidingen for øvingen vanskeliggjorde det å ta med alle bruksmulighetene. En kan eksempelvis utarbeide info fra de ulike stedene en besøker, opprette budsjett og legge til bilder og severdigheter.


Sosial web
Bra innlegg. Det gav god informasjon fra ulike nettsamfunn. Utfordringer med tanke på personvernhensyn og mobbing ligger der. Bruker man det riktig, og driver med bevisstgjøring på digital dømmekraft ovenfor elevene, kan det være nyttige og spennende verktøy som man også kan nytte i skolen.


Animasjon
Synes egentlig dere har fått til en god animasjonsfilm, tiden tatt i betraktning. Dette var en veldig artig samling, der vi fikk utfordret våre kreative sider.
Synes kanskje du kunne skrevet litt mer her på bloggen. Litt om hvordan dere arbeidet, samt lagt til noen av bildene som dokumenterte arbeidet underveis. Men som sagt, filmen var artig og bra.

Ikt og tilpasset opplæring
Fint innlegg du har her. Mange gode tips, som kan være verdt å ta med seg. Viktig at utstyr og fasiliteter ligger til rette. På vår skole er det både plassmangel og utrangert utstyr, slik at dette kan medføre utfordringer når en skal legge til rette ulike opplegg. Men gode tips, og fint innlegg.

Tankekart
Synes du kommer med et godt eksempel på hvordan en kan bruke Mindomo og MindNode. Fikk gleden av å introdusere det for en kollega, og hun ble begeistret. Kommer nok til å bytte ut papirversjonen med en oversiktlig og plassbesparende digital versjon.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar